2018-2019 Yılı Projelerimiz

Şbt

Samsun Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce geçen yıl kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başlatılan "Samsun İçin Okuma Vakti" projesi, çeşitli etkinliklerle sürdürülüyor.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bu kapsamda "Atakum İçin Okuma Yolculuğu" projesi düzenlenerek, farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz öğrencileri Atakent  tramvay durağında öğretmenlerininde katılımıyla 20 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Şbt

2.Dönem itibariyle Sadaka Taşı projesini hayata geçirdik. Projeye destek olmak isteyen öğrenci ve öğretmenlerimiz Sadaka Taşına para atarak, ihtiyaçlı öğrencilerin az da olsa bazı ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanmaktadır.

Şbt

Askıda Simit Projesini başlattık. Proje kapsamında ihtiyaçlı öğrencilerin  kantinden almak istedikleri bazı gıdaları ücretsiz edinmesi amaçlandı. Projeye destek olmak isteyen öğrenci ve öğretmenlerimiz Kantinden bir ürün satın alarak askıya asıyorlar.

Şbt

2.Dönem itibariyle Sıfır Atık Projesini hayata geçirdik.

Ara

Enerjinin bilinçli tüketilmesi ve  israfın önlenmesi için okulumuzda, her sınıftan üç öğrenci Enerji Dedektifi olarak seçildi. Fen Bilgisi öğretmenimiz Tülin SEZER ve Türkçe öğretmenimiz Zekiye ALBAYRAK  tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Öğrencilerin bu konuda ki farkındalıklarını artırmak ve sorumluluk bilinci oluşturmak için Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ensar BERKTAŞ´ın da desteğiyle 45 tane ENERJİ DEDEKTİFİ kimlik kartı hazırlandı. Enerji Dedektifi seçilen öğrenciler bu kimlik kartlarını boyunlarına asarak okul içinde lüzumsuz yanan lambaları, boşa akan muslukları ve gereksiz çalışan elektrikli aletleri kapatmaları için arkadaşlarını uyarıyor ve bir bilinç kazandırılması sağlanıyor.

Ekm

Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, onlara okumayı sevdirmek, en azından onları kitaba ulaştırmak, kitaba dokunmalarını sağlamak ve merak uyandırmak amacıyla "OKUYAN BİLİR, OKUYAN KAZANIR" Projemiz kapsamında 15 günde bir ödüllü bir yarışma düzenleniyor. 15 günde bir kitap belirleniyor ve bu kitaba ait bir soru Kütüphanecilik Kulübü panosunda öğrencilerimize duyuruluyor. Doğru cevap veren öğrenciler arasından Cuma günü tören saatinde kura çekiliyor ve kazanan öğrenci o gün ödüllendiriliyor.