SAMSUN / ATAKUM - Atakum İmam Hatip Ortaokulu

2022-2023 Yılı Projelerimiz

"OKU-YORUM" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi tüm Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında uygulanmak üzere hayata geçirilmiştir.

Okulumuzda da Mart-Haziran ayları içerisinde "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi uygulanacaktır.  Proje kapsamında

→ Okulumuzda bir proje ekibi kuruldu.

→ Sınıfların ilgi ve seviyelerine uygun olacak şekilde Türkçe zümresi tarafından kitaplar belirlendi.

→ Öğrenciler ile kitap okuma takımları oluşturuldu.

Şimdi ise sıra okumakta, yorumlamakta, paylaşmakta...

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmeni Zekiye ALBAYRAK koordinatörlüğünde, okul kütüphanemiz için Kitap Toplama Kampanyamız 23 Aralık 2022 Cuma günü başlamıştır.

Sevgili öğrenciler, sevgili veliler; Okulumuzda "Kitap Toplama Kampanyası" başlatıyoruz.

1- Öğrencilerimiz okuduğu ve kütüphanemize bağışlamak istedikleri kitapları sınıf rehber öğretmenlerine teslim edecektir.

2- Hasar görmüş, eksik sayfası bulunan... kitaplar kabul edilmeyecektir.

3- Kampanya Şubat sonuna kadar sürecektir. İşbirliğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Eğitimde Verimliliği Arttırma Programı (EVAP) kapsamında planlanan "Okuyoruz Bağışlıyoruz" projesinin 1.etkinliğini, 11 Kasım 2022 Cuma günü gerçekleştirdik.  Eylem planı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Türkçe öğretmenlerimiz Şükran BİLGİN ve Elif YEŞİL koordinatörlüğünde 8B sınıfı öğrencileriyle Ömürevleri Tramvay durağında kitap okuma çalışması yapıldı. Ardından okunan kitaplar okul kütüphanesine bağışlandı.