T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Atakum İmam Hatip Ortaokulu

eTwinning- Entrepreneurship Mindset 2021-2022

Mrt

eTwinning- Entrepreneurship Mindset Projemizi Tamamladık, Sertifika ve Madalyalarımızı Aldık.

Mrt

Karışık Öğrenci Grupları ile Dijital Öyküleme Yöntemiyle Cesaret Hikayeleri Oluşturma etkinliğimizde web2 araçlarından   "Storyjumper" ile sesli e kitap şeklinde hikaye kitabımızı oluşturduk. Kitabımızın resimlerini biz çizdik, hikayeyi biz tamamladık ve en sonunda ise hikayemizi seslendirdik.

Mrt

Acun Medya Akademi Dijital Satış Direktörü Sayın Afgan Rasulov ile"Dijital Çağın Çocukları Dijital Girişimcilikle Tanışıyor" webinarımızda buluştuk.Öğrencilerimiz Dijital girişimcilikle ilgili sunulan webinarımız sonrası tekrar buluşarak İdeaBoardz üzerinden " Dijital Girişimciliğin Avantajları " başlıklı proje panosunu oluştururlar. Proje ortaklarımızla hazırlanmıs oyunu oynayarak bılgılerını pekiştiriler.

Mrt

Safer İnternet day (güvenli internet günü )kapsamında öğrenci , öğretmen ve velilerimize "İnternette Nasıl Daha Güvenli Olabilirim?" isimli webinarı ile eSafety Türkiye elçisi sayın Fatma Zeynep ER tarafından bilgilendirilme yapılmıştır. Öğrencierimiz katıldıkları webinar sonrasında proje öğretmenleri tarafından önceden CRAM uygulaması  ile hazırlanan yarışmayla bilgilerini test ettiler ve farkındalıkları arttı.

Mrt

Karma olarak oluşturulan öğrenci gruplarıyla Zumpad web 2 aracına önce şarkı sözlerini yazdık ve sonra seslendirdik. İşbirlikçi çalışma ile oluşturulan şarkımız...

Mrt

Finansal Okuryazarlık etkinliği kapsamında öğrencilerimizle web2 araçlarından Toonytool kullanarak çocuklar için Finansal Okuryazarlık Sözlüğü oluşturduk

Mrt

Finansal Okuryazarlık etkinliğimiz için , e Twinning eğitmenlerinden Adil Tuğyan ve Halil İbrahim Yılmaz hocalarımızdan kripto para ve blockchain hakkında bilgiler aldık. Webinar sonrası öğrencilerimizle Baamboozle web 2 aracından hazırlanan oyundan oynayıp, proje ortaklarımızla zihin haritası oluşturduk.

Mrt

Enerji haftası bünyesinde yeşil girişimcilik ve enerji verimliliği ile ilgili bir webinar düzenledik. Etkinlik sonunda yeşil girişimcilik ile ilgili digital öğrenci slogan panosunu padlete oluşturduk. Pixton web 2 aracını kullanarak öğretmen ve öğrencilerin oluşturdukları avatarlar ile sınıf fotoğrafı oluşturduk.

Mrt

Zencefilli kurabiye adam köprü yapma meydan okuma etkinliğini yapmadan önce öğrencilerimizle zencefilli kurabiye adam filmini izledik ve videodaki problemi analiz ettikten sonra , kurabiye adamın karşıya nasıl geçebileceği konusunda köprüler modellemeye başladık. Bu etkinliğin bize kattığı; çözüm bulurken artısını eksisini düşünüp, dayanıklılık için desteğin önemini anladık.

Ara

e twinning Entrepreneurship Minset projesi kapsamında tüm proje okullarımızın ortak ürünü olan takvimimiz hazır.

Başarılı girişimcilerin yer aldığı takvimimizde 2022 yılının siz küçük girişimçilere yol göstermesi dileğiyle.

 

Ara

"Pazar Etkinliği"

Yerli Malı Haftası kapsamında Entrepreneurship Mindset proje öğrencileri ile "Pazar Etkinliği" düzenlendi. Bu aktivite ile öğrencilerim sermaye, gelir gider, kar oranı gibi kavramları öğrenip, ilk paralarını kazanma tecrübesi elde ettiler. Etkinlik sonunda ise değerlendirme formlarını doldurup kendilerini değerlendirme fırsatı buldular. İnsan ilişkilerinin nasıl olması gerektiği, iletişimin önemi ve kendilerini nasıl ifade etmelerinin gerektiğini öğrendiler. Bu etkinlikte bize yardımcı olan velilerimize ve okul idaresine teşekkür ederiz.

Ara

Entrepreneurship Mindset e twinning projesi kapsamında ;genç bir girişimci olan Av. Ece Baysal proje öğrencileriyle buluşuyor. 7 Aralık Salı günü saat: 20.00 de  zoom meeting üzerinden hem kendi tecrübelerini anlatacak hem de öğrencilerimizin sorularını cevaplandıracak.

Ara

Learning About Yourself- Güçlü ve Zayıf Yönlerinin Farkına Varma Etkinliği

Hiç aynaya baktın mı? Bu etkinliğin adı altında yapılan aktivitemizde öğrencilerin kendi zayıf ve güçlü yönlerini bilmelerini hedefledik. Çünkü bir girişimci güçlü ve zayıf yönlerini bilirse neyi nasıl yapacağını daha kolay analiz edebilir ve kendini başarıya ulaştıracak yolu izler. Bunun için öğrencilere dağıtılan sorulara samimiyetle cevap vermelerini ve bunları My Mind Nook defterlerine aktarmalarını istedik.

Have you ever looked in the mirror? In our activity, we aimed to let students know their own weak and strong points. Because if an entrepreneur knows his strengths and weaknesses, he can more easily analyze what he will do and follow the path that will lead himself to success. For this, we asked the students to answer the questions given to them sincerely and transfer them to their my mind book notebooks.

Ara

Ahilik haftası Webinarı / Akhisim Week

Ahilik Haftası için moderatörlüğünü Kudret Kaya'nın yaptığı webinarımıza öğrencilerim ve ben(Ebru Nurdan Altun) keyifle katılıp, sunumu güzel bir şekilde dinledik.

 My students and I participated in the webinar moderated by Kudret Kaya for the Akhısm Week and enjoyed the presentation

Ara

Öğrencilerim bu etkinlikte; kendilerini artık bir girişimci olarak tanımlıyorlar, bununla ilgili bir poster çalışması yapıyorlar ve posterlerinin üzerine "ben bir girişimciyim" diye yazıyorlar. Yaptıkları posterde bir girişimcinin özelliklerini anlatan kartlarını kullanarak kendilerinin nasıl bir girişimci olduklarını bizlere tanımlıyorlar. Boyama, çizme, kesme ve yapıştırmanın serbest olduğu bu etkinlik keyifle yapılıp, fikir defterlerine yapıştırılıyor.

My students in this activity; They define themselves as an entrepreneur now, they are making a poster about it and they write "I am an entrepreneur" on their posters. They describe to us what kind of an entrepreneur they are by using their cards that describe the characteristics of an entrepreneur in the poster they make.This activity, where painting, drawing, cutting and pasting is free, is done with pleasure and pasted into mind boks.