T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Atakum İmam Hatip Ortaokulu

eTwinning- Once Upon A Time 2021-2022

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında yürütmüş olduğumuz Once Upon a Time adlı e-Twinning projemiz Ulusal Kalite ödülü almıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

"Once Upon A Time " adlı etwinning projemizin final ürünlerinden biriside, yeşil ekran teknolojisinin kullanıldığı ve 6 ülke çocuklarının ortaklaşa oynadığı " The Little Red Riding  Hood" tiyatro oyunu, seyircisiyle buluştu.

Mrt

eTwinning- Once Upon A Time Projemizi Tamamladık, Sertifika ve Madalyalarımızı Aldık

Mrt

Proje final ürünü için yaptığımız "stage in yours" etkinliğnde yeşil ekranda kırmızı başlıklı kız hikayesini bize düşen bölümünü  canlandırdık. Bütün ortaklardan gelen videolar daha sonra birleştirilip, hikayemiz oluşturulacak. 7A sınıfından Yağmur Y. projemizin bu aktivitesinde etkin rol aldı.

Mrt

Proje Kapsamında Düzenlenen Diğer Vebinarlarımız

Mrt

Güvenli internet günü dolayısıla verdiğimiz mesajları bir video ile paylaştık.

Mrt

Karma öğrencilerle oluşturulan gruplarımızla "Comic Magazine"oluşturuyoruz.

Mrt

Bizim Hikayelerimiz  ( stories connect us) Modul 2 aktivitelerinden olan bir yerel hikaye anlatımı ve seslendirilmesi öğrencilerimiz tarafından eğlenerek yapılan bir aktiviteydi.

Mrt

Takvim çalışmamız için , her ülkeden öğrenciler hazırlayacağı ayın başharfiyle başlayan bir hikaye seçip, onu resmettiler. Okulumuzdan 7/A sınıfından Zeynep K. projemiz için Jack and the Beanstalk hikayesini çizip boyadı.

Mrt

Bütün okulllardan gelen afiş çalışmaları  arasından, proje afişini seçmek için yapılan oylamada Italyan ortağımızın öğrencisi olan Lucrezia 'nın çalışması birinci gelmiştir. Tebrikler Lucrezia

Mrt

Her okuldan seçilen logo çizimlerinin  sonunda yapılan oylamada projemizin logosunu seçmiş olduk . Kazanan logo, İstanbul'da ki ortağımızın öğrencisi  Duru'ya ait.

Ock

We will make all partners as pairs and they wıll share some keywords about their citites and prepare videos about cities of theır pairs' .....Projemizde işbirlikçi etkinliği arttırmak adına karşılıklı olarak, verilen ipuçlarıyla birbirimizin şehrini araştırdık.
Ebru Nurdan Altun( Samsun)=Birgit Kammerlohr( Celle / Germany)

Bu etkinlikte ortağımız Almanya ekibiydi. Birgit öğretmen ve öğrencilerinin anlatımıyla Samsun..

Ara

Projemizin logo ve afişini belirlemek için proje ortakları olarak her okul kendi bünyesinde öğrencilerin tasarladıkları logo ve afişlerden seçimler yaptı. Biz de Atakum İmam Hatip Ortaokulu olarak altı afiş ,altı logo tasarımıyla okul içinde google doc web2 aracılığıyla anket  düzenledik. Seçim sonuçları aşağıdadır.

Ara

eTwinning- Once Upon A Time Webinar

Aralık ayında başlayan projemizin öğrenci tanışma webinarı bu ayın 2.haftasında yapıldı. Öğrencilerimiz kendileri hakkında bilgi verirken aynı zamanda web 2.0 araçlarından padleti kullanarak zoom da  kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiler. Öğrenci tanışma webinarımız da kısa bir ankette ( google survey) uygulandı. Böylece projemize öğrencilerimizin katkıları sağlanmış oldu.

Öğrenciler için oldukça keyifli bir webinardı.

Ara

Atakum İmam Hatip Ortaokulu olarak, e twinning de 2. projemize başladık. Projemiz 8 farklı ülke ve 16 öğretmenden oluşmaktadır . Projemizde  yer alan ülke ve öğretmenler: Almanya (1), Hırvatıstan (2), İtalya (3), Romanya (2), Slovakya (1), Türkıye (5), Ukrayna (1), Çek cumhurıyetı (1)şeklindedir.

Projemiz öğretmenlerimizin  ve öğrencilerimizin  drama konusunda kendilerini geliştirebilecekleri hikaye anlatımına dayalı bir proje olacaktır . Proje sayesinde her bir ortağın şehrinde veya ülkesinde anlatılan daha az bilinen hikayeleri öğreneceğiz ve ardından tüm dünyada bilinen hikayelere odaklanacağız. Projemiz süresince eğlenceli ve eğitici aktiviteler gerçekleştireceğiz. Projemizin sonunda okullarda da ders materyali olarak kullanılacak yaratıcı ve ilgi çekici bir hikaye kitabına sahip olmaya çalışacağız.