Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası, Hz. Peygamber (sav) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gecenin yıl dönümü olan Mevlid Kandili ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla düzenlenen etkinliklerde içinde yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hatırlatılacak.

Bu hafta kapsamında, Din Kültürü Öğretmenleri rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çalışmalar okulumuz girişinde sergilendi.

Ekm

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu toplantısını, 13 Ekim 2021 Çarşamba günü velilerimizin katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik.

Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Yeni seçilen Okul Aile Birliği yönetim kuruluna, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuzun 7A ve 7B sınıfları, 8 Ekim 2021 Cuma günü TÜRGEV BİLİM OTOBÜSÜ'NÜ ziyaret ettiler. Bu gezide öğrencilerimize, Sosyal bilgiler dersi öğretmeni Köksal CANDAN ve Fen Bilimleri dersi öğretmeni Tülin SEZER rehberlik etmiştir.

Tem

Gençlik Spor İl Müdürlüğümü Okul Sporları  bünyesinde yapılan "Her Yerde Spor Projesi" kapsamında düzenlenen yarışmalar sonuçlandı. Atakum Gençlik Hizmetleri spor ilçe Müdürümüz Serkan Perçin öğrencilerimize , velilerine ve  okulumuza etkinliğe katılımından dolayı teşekkür etti.

Covit-19 Pandemi sürecinde spordan uzak kalmış bulunan öğrencilerimizin evlerinde ve okullarında ip atlama, çember çevirme ve top sektirme yarışmalarında video gönderip katıldıkları "Her Yerde Spor" Projesi'ne  Atakum İmam Hatip Ortaokulundan  katılan  öğrencilerimiz Samsun genelinde dereceye girdiler.

Dereceye giren öğrencilerimize,madalya ve hediyelerini takdim ettik.

İP ATLAMADA: Zeynep Ceylin YASAN ve Taha Eymen DEGE

ÇEMBER ÇEVİRMEDE: Zeynep KURT

TOP SEKTİRMEDE: Tarık KARŞIYAKA

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haz

Öğrencilerimiz Yüzme branşında Bölge ve Türkiye Seçmelerine gitmeye hak kazandılar.

Haftasonu yapılan Samsun 11-12 yaş il içi 4. vize ve milli takım seçme müsabakalarında  Ahmet Kerem ve Ali Esat Kocabaş girdikleri tüm yarışlarda barajları geçerek, bölge seçmelerine ve Türkiye seçmelerine gitmeye hak kazanmışlardır.

Haz

Atakum İmam Hatip Ortaokulu Tanıtım Sunusu 2020

May

Salgın günleri boyunca evimizde kaldığımız bu süreçte, "Sağlık çalışanları savaşıyor, sıra bizde" diyerek öğrencilerimiz arasında bir resim yarışması düzenledik. Okulumuz Resim öğretmeni Mustafa Tolga TÜRE danışmanlığında gerçekleştirilen resim yarışmasına öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Yarışmanın sonucunda 7D sınıfı öğrencisi TUĞBA KILIÇ birinci, 5B sınıfı öğrencisi EBRAR ÖZDEMİR ikinci ve 8D sınıfı öğrencisi YASEMİN İŞMAN üçüncü olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri salgın nedeniyle, okul idarecilerimiz Ömer YASAN ve Hüseyin YAĞIZ tarafından evlerinin önünde takdim edildi.

Öğrencilerimizi kutlar, bu salgın sürecinin biran önce hayırlısıyla tamamlanmasının temenni ederiz.

Ekm

2015-2016 Eğitim öğretim yılında hizmete açılan Esenevler İmam Hatip Ortaokulu 5., 6 ve 7. sınıf kayıtlarımız devam etmektedir.